6. november 2008

Parimatest parim toiduaine on Talleggi ahjukana

Pilt: tallegg.ee

Toiduliidu poolt läbi viidud tarbijaküsitluse tulemusel võib läbi aegade parimaks toiduaineks lugeda Talleggi õunte ja ploomidega täidetud ahjukana.

13. oktoobrist kuni 2. novembrini oli kõigil toiduarmastajatel võimalik osaleda parimatest parima toiduaine valimisel, andes hääle oma lemmikule 14 “Parima Toiduaine” konkursi võitjatoote seast. 16 Eestimaa Selveris ja veebilehel toimunud hääletusel osales kokku ligi 6000 inimest.

Ülekaalukalt oli rahva lemmik Talleggi ahjukana, teisele kohale tuli Mumuu funktsionaalne kirsidessert, 2007. aasta “Parim Toiduaine” ja kolmandale hapupiimajook Haps, 2001. aasta “Parim Toiduaine”. 

“Mul on siiralt hea meel, et rahvas meie kampaaniaga kaasa tuli ja rohkearvuliselt hääletas. Võidutoode – Talleggi ahjukana, esindab tõeliselt kaasaegset toidukultuuri – see on tervislik, madala kalorsusega, rikkaliku maitsega ja seda on kerge valmistada,” kommenteeris hääletuse tulemusi Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp ja lisas: “Otsige kauplustest ikka “Parima Toiduaine” märgiga tooteid; nii võite olla kindlad, et saate lauale korraliku hea toidu, mis on loodud ja valmistatud just eestimaalaste eelistusi ja maitset silmas pidades.” 

Toidutööstuse pärleid on Eestis tunnustatud “Parima Toiduaine” märgiga juba 14-l aastal: ajavahemikus 1994 – 2008 on konkursile esitatud 1285 uudistoodet 136 toiduaineid tootva ettevõtte poolt. “Parima Toiduaine” konkurssi korrladab Eesti Toiduainetööstuse Liit – tänavu 15-dat juubelit tähistav toiduainetööstusi ühendav organisatsioon ning juubeli puhul tagasi vaadates, kutsutakse söögisõpru osalema parimatest parima valimisel. 

Toiduliidu ja Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi koostöös ellukutsutud Eesti ainsal professionaalsel uute toiduainete tootekonkursil “Parim Toiduaine” valivad parimaid hindamiskomisjonid, kuhu kuuluvad inimesed, kes puutuvad toiduga kokku ka igapäevaselt oma töös ja kes läbivad enne konkurssi spetsiaalse koolituse tagamaks märgi andmise objektiivselt just õigetele toodetele. “Parim Toiduaine” kuldmärgid antakse välja kategooriates “Parim Toiduaine” (absoluutne võitja), “Parim Toit Tervisele”, “Parim Mitte-alkohoolne jook”, “Parim Alkohoolne jook”; hõbemärk antakse välja tootekategooriate võitjatele.

“Parim Toiduaine” märk on unikaalne kõigi muude toidumärkide seas – selle annab välja sõltumatu professionaalne hindamiskomisjon Eestimaa kauplustesse ühe aasta jooksul jõudnud uudistoodetele ja seda osta ei saa. “Parim toiduaine” märk tootel kõneleb selle heast maitsest, kõrgest kvaliteedist, tervislikkusest, uuenduslikkusest ja esteetilisest välimusest. Kõiki tooteid hinnatakse nende välimuse, lõhna, konsistentsi, maitse, uudsuse, tervislikkuse ja korrektse pakendi alusel. 

Eesti Toiduainetööstuse Liit asutati 3. novembril 1993. aastal Eesti toiduainetööstuse ettevõtete ja erialaliitude poolt kui vabatahtliku liikmesoleku alusel tegutsev mittetulundusühing. Toiduliit on Eesti Tööandjate Keskliidu, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja liige. Alates 2004. aastast on Toiduliit CIAA (Euroopa Liidu Toidu- ja Jookidetööstuse Konföderatsiooni) täisliige.

Related News: